Hoe reageren mensen op zien van hartstilstand? Schokkend resultaat!

augustus 4, 2017 3:25 pm Gepubliceerd door

RTLXL stuurde presentatrice Froukje op pad samen met Liesbeth; een vrouw die speelt dat ze een hartstilstand krijgt. Het doel is te onderzoeken hoe omstanders reageren op het zien van de vrouw die in elkaar zakt. Als je het filmpje bekijkt, denk dan ook aan het feit dat de eerste 6 minuten bij een hartstilstand van levensbelang zijn.

Best schokkend. Er gaan minuten voorbij voordat omstanders een kijkje komen nemen bij de vrouw om te kijken wat er aan de hand is. Snel handelen is van levensbelang. We hebben dit filmpje al eerder gedeeld op Facebook maar willen er nogmaals aandacht op vestigen. Dit is gewoon de werkelijkheid…

Wat moet je doen als je getuige bent van iemand die in elkaar zakt en mogelijk een hartstilstand heeft?

Het zal je niet verbazen maar 112 bellen is nog steeds altijd het advies. Ook als er mensen in de buurt zijn die een EHBO diploma hebben en kunnen reanimeren. Bel je 112 dan zet de centralist het burgerhulpverleningsnetwerk in gang. Dat betekent dat er mensen in de omgeving worden opgeroepen die kunnen reanimeren. Mensen dichtbij een AED moeten deze ophalen en met de AED naar het slachtoffer komen.

In dit filmpje van het Rode Kruis wordt goed uitgelegd wat je moet doen in het geval van een hartstilstand. Wil je meer weten? Dan mag je ons gerust bellen. Wij zijn niet alleen thuis in de lease en verkoop van AED’s maar ook op het gebied van EHBO en reanimatie zijn wij al jaren specialist. Ons telefoonnummer is 085 – 77 35 222.

Heb je een bedrijf, werk je bij een organisatie of in een openbare gelegenheid en hebben jullie nog geen AED?

Een AED kan echt het leven redden van een van je collega’s of mensen in de buurt. Voor de een is het een kostbare investering en voor de ander een must. Voor €1295,- heb je een AED van hoge kwaliteit met ondersteuning zodat iedereen het apparaat kan bedienen in geval van nood.

Is dit net even te veel voor in een keer? Dan is leasen bij ons ook een optie. Kijk hier voor de mogelijkheden.

 

Lease een AED

Tags : ,

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Thomas

Commententaren zijn gesloten.