AED plus

Ben jij ook bang om te reanimeren?

december 16, 2016 3:13 pm Gepubliceerd door

Uit onderzoek van het Rode Kruis bleek dat bijna driekwart van de Nederlanders niet goed weet wat ze moeten doen als iemand een hartstilstand krijgt.

Van de ondervraagden weet 69 procent wat een Automatische Externe Defibrillator (AED) is, maar slechts 23 procent weet ook hoe die werkt.

Als iemand in de buurt een hartstilstand krijgt, dan is dat voor jou als omstander vaak een traumatische ervaring. Je schiet in de stress en wilt natuurlijk handelen. Helaas lukt dat niet altijd. Een van de redenen is onwetendheid over wat je moet doen in zo’n situatie. Veel mensen hebben wel het voornemen om een reanimatiecursus te doen maar komen er niet aan toe om het ook daadwerkelijk te doen. Is een halve dag lastig om te investeren? Kijk dan eens bij de optie e-learning van onze Escape Opleidingen.

Neem 5 minuten de tijd en lees onderstaande uitleg over een AED en hoe je deze bedient

Wij hopen dat het niet nodig zal zijn maar als dat wel zo is, dan weet je wat een AED precies is en hoe je deze bedient.

AED is een afkorting voor: Automatische Externe Defibrilator. Je gebruikt dit draagbare apparaat bij iemand met een hartstilstand. Diegene krijgt dan een elektrische schok waardoor het ritme van het hart als het ware weer kan herstellen.

Hoe bedien je een AED?

Een AED is ervoor gemaakt om door iedereen gebruikt te kunnen worden. Zelfs als je hiervoor geen cursus hebt gevolgd. Als je de AED open maakt, zet je deze aan en vanaf dat moment word je helemaal begeleid om de AED te kunnen gebruiken. Er staat precies waar je de 2 elektroden op de ontblote borstkas moet plakken en wat je dan moet doen.

De belangrijkste stap is dus het openmaken en aanzetten van de AED en natuurlijk het bellen van 112. De hulpverlener aan de telefoon helpt je ook bij het reanimeren als je dit nodig hebt.

Gaat het om een Zoll Plus, de AED die je bij ons kunt leasen, dan krijg je ook nog reanimatiefeedback. Dit heet Real CPR Help®. Het geeft feedback over de diepte en het tempo van de borstcompressies terwijl je de reanimatie toepast. Het apparaat vertelt wat je moet doen maar ook kun je berichten lezen die helpen bij de reanimatie. Dit geeft vertrouwen en duidelijkheid die geen enkele andere AED biedt.

Hoe ziet een AED eruit en wat zit er in de doos of tas?

We hopen dat dit artikel je een beeld geeft van wat een AED is en hoe je deze gebruikt. Heb je een bedrijf, werk je voor een organisatie of sport je bij een club en hebben jullie nog geen AED? Tip dan je sportclub of het bedrijf waarvoor je werkt of overweeg een AED aan te schaffen of te leasen. Dit doe je al voor € 0,80 per dag en je kunt er echt een leven mee redden. Meer weten of een afspraak maken (voor een demo)? Neem dan contact met ons op.

Ja, ik wil een AED leasen

 

Tags : ,

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Thomas

Commententaren zijn gesloten.