Waar hangt AED

Doe de test: wie weet waar de AED is?

januari 20, 2017 6:06 pm Gepubliceerd door

Als u ons kent, dat weet u dat het onze missie is een bijdrage te leveren aan een veiliger en gezonder Nederland. Dat klinkt groots maar dat is wel precies waarom wij doen wat we doen. U komt nu waarschijnlijk op deze website voor een AED. Zorgen dat er op zoveel mogelijk plekken AED’s hangen door verkoop en lease van AED’s is een deel van wat wij doen.

Maar we doen nog meer! Met onze (online) EHBO-, BHV- VCA- en reanimatieopleidingen helpen wij ook levens te redden. Dat doen wij met hart en ziel. Daarom geven wij ook graag advies op het gebied van levensreddende activiteiten. In 2017 doen we dit ook online. We starten met dit allereerste artikel met een tip die zo simpel lijkt maar niet altijd toegepast wordt.

Waar is de AED?

Gelukkig zijn wij vaak in de gelegenheid mensen te adviseren over de allerbeste plek voor een AED. Dat klinkt makkelijker dan het is. U mag ons gerust bellen voor vrijblijvend advies hierover. Vaak gaat het daarbij ook over de communicatie over de plek van de AED. Het is gebleken dat mensen niet altijd weten waar de AED hangt. Ze weten vaak ook niet hoe ze daar snel achter kunnen komen. In veel gevallen is er gelukkig geïnvesteerd in een goede BHV en de bereikbaarheid daarvan. In dat geval zijn er altijd BHV-ers in de buurt die wel weten waar de AED hangt en geoefend hebben met het gebruik ervan. (Dat hoeft overigens niet: een AED is zo gemaakt dat iedereen, ook zonder ervaring de AED kan bedienen.)

Test eens of mensen weten waar de AED hangt.

Het lijkt zo vanzelfsprekend dat mensen het weten, maar dat is niet altijd zo. Let bijvoorbeeld maar eens op of mensen het meteen weten of moeten nadenken. Weten ze het niet? Wat gaan ze dan doen? Gaan ze bellen? Zoeken ze naar een ontruimingsposter? Gaan ze naar een collega? Hoe meer acties, hoe meer tijdverlies. Elke minuut die verloren gaat, verhoogt het risico op overlijden en kan de kwaliteit van leven na een geslaagde reanimatie juist verlagen.

Er zijn verschillende manieren om deze test met uw collega’s te doen. Wij helpen u op weg met een aantal vragen die u kunt stellen. Heeft u nog suggesties? Die horen wij natuurlijk graag!

Voordat je onderzoekt of mensen weten waar de AED hangt, is het goed om te kijken of mensen überhaupt weten wat ze moeten doen in het geval van een hartstilstand. Ook al heeft een organisatie een BHV-er of BHV-team, wil dat niet zeggen, dat iedereen weet hoe ze die moeten bereiken!

De vraag die u kunt stellen is:

Stel er valt een collega neer en er lijkt sprake te zijn van een hartstilstand. Wat doe je dan?
Heeft u een BHV-er of een team van BHV-ers, dan is het antwoord in het meest gunstige geval: ‘Ik neem contact op met BHV via telefoonnummer: xxxx.’ Het kan heel goed zijn, dat iemand besluit 112 te bellen. Ook dit is goed om te weten. Heeft u geen BHV, maar wel een AED in huis, dan zeggen mensen bijvoorbeeld:

‘Ik ga de AED halen.’ Dan is de volgende vraag: waar hangt de AED? Een ander antwoord kan zijn: ‘Ik ga de AED zoeken.’

In beide gevallen is het goed om iemand te vragen op te staan en de AED te halen of te zoeken en mee te lopen. Waar loopt diegene heen? Waar kijkt hij of zij? Wat doet hij? Misschien vraagt hij of zij rond. Het iemand laten doen is nog beter dan het te vragen omdat je dan iemand echt aan het denken zet, terwijl in echte situaties mensen vaak meteen intuïtief gaan handelen. Je wilt weten wat ze dan gaan doen.

Het kan ook zijn, dat iemand antwoordt:

‘Ik ga kijken of we een AED hebben.’ In dat geval is er voor u werk aan de winkel. Hoe u zorgt voor een goede communicatie hierover, is voor ons dagelijkse kost. Bel of mail ons als we u daarbij kunnen helpen.

We hopen natuurlijk dat het nooit nodig zal zijn maar als het dan toch gebeurt dat iemand bij u op het werk een hartstilstand krijgt, dan is het een kwestie van leven of dood om zo snel mogelijk met het gebruik van een AED te starten. Dat het daarvoor belangrijk is dat iedereen weet waar de AED hangt, hoeven we u na dit artikel natuurlijk niet meer te vertellen. Nogmaals: heeft u behoefte aan hulp hierbij? Een van onze ervaren medewerkers wil u hierbij graag helpen.

Leest u dit artikel en heeft u nog geen AED maar overweegt u er wel een aan te schaffen? Wij verkopen niet alleen een AED die in de top 3 van de beste van de wereld staat maar ook nog tegen de scherpste prijs via onze webwinkel of door met ons te bellen: Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor een vrijblijvende demo of informatie.

Betaalt u liever gespreid, tegen de laagste kosten maar wel met een uitstekende service? Dan is het leasen van een AED voor u misschien een beter alternatief. Neem contact op voor een demo of meer informatie.

Lease een AED

Telefoonnummer: 085 – 77 35 222

E-mail: info@escape-opleidingen.nl •

Tags :

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Thomas

Commententaren zijn gesloten.