Weet u waar AED’s in de buurt hangen?

januari 1, 2017 12:00 pm Gepubliceerd door

Krijgt iemand een hartstilstand, dan is het van levensbelang dat diegene zo snel mogelijk gereanimeerd wordt. De overlevingskansen bij vroegtijdige reanimatie zijn namelijk 15 tot 20% en bij gebruik van een AED lopen de overlevingskansen zelfs op tot 70%.

Zo snel mogelijk wil zeggen: binnen 6 minuten. Dat is ook de reden dat de Hartstichting de 6-minutenzone in het leven heeft geroepen. Dit betekent dat in het gebied waarin degene met een hartstilstand zich bevindt, alles zo is geregeld dat er binnen 6 minuten met reanimatie gestart kan worden. In het kort betekent dit dat:

  • 112 gebeld wordt
  • er een sms verstuurd wordt naar burgerhulpverleners in de buurt. Een aantal burgerhulpverleners krijgt het bericht om eerst een AED te halen en dan naar het slachtoffer te gaan. Anderen worden direct naar het slachtoffer verwezen.
  • een AED ingezet wordt.

Maar… weet jij waar de dichtstbijzijnde AED bij jou in de buurt hangt? En hoelang duurt het om deze naar jouw locatie te krijgen? Je kunt dit nakijken op een kaart van het Rode Kruis.

Heb je een AED? Registreer deze dan zodat mensen weten waar de AED hangt en wanneer deze toegankelijk is.

Oproep aan u: AED’s gezocht!

Voor een goede werking van de 6-minutenzone zijn voldoende burgerhulpverleners nodig die kunnen reanimeren. Daarnaast is het van levensbelang dat er voldoende AED’s in de buurt aanwezig zijn. Heeft u er weleens aan gedacht om een AED aan te schaffen voor in uw buurt of bedrijf? Wat houdt u tegen? In de meeste gevallen is dit de aanschafprijs. Stel dat u in de buurt een AED wilt hebben, dan is het een idee om dit samen met andere buurtbewoners te doen. Neem dan eens een kijkje op onze AED inkoop site.

Wilt u een AED aanschaffen voor uw bedrijf? Wist u dat u al voor € 0,80 per dag een AED in huis hebt en daarmee levens kunt redden? Wilt u wel een AED maar ziet u op tegen de eenmalige investering van het apparaat? Dan is leasen van een AED een prima alternatief dat door veel bedrijven wordt gedaan.

Bent u er nog niet van overtuigd dat u de € 0,80 per dag kunt terugverdienen?

Bedenk dan ook dat alleen al het aanschaffen van een AED een positief effect heeft op de beleving van medewerkers en klanten. Niet zo gek, want een bedrijf laat hiermee zien dat het welzijn van medewerkers en klanten belangrijk is. In het meest gunstige geval heeft u een de AED niet nodig. Is dat wel het geval, dan heeft de getroffen medewerker (of iemand in de buurt van uw bedrijf als u uw AED registreert) de grootste kans om te overleven als er binnen 6 minuten mensen ter plekke zijn die starten met reanimeren en een AED gebruiken.

Wilt u meer weten over het leasen van een AED voor € 0,80 per dag? Neem dan contact op voor vrijblijvende informatie of een demo.

Telefoonnummer: 085 – 77 35 222

E-mail: info@escape-opleidingen.nl •

Ja, ik wil een AED leasen

Tags : , , ,

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Thomas

Commententaren zijn gesloten.